top of page
Фото автораАкадемія професійного розвитку

ПРО ПОВАГУ

Оновлено: 12 лист. 2021 р.

Ми розпочинаємо серію міркувань про Важливе для нас та пропонуємо Вам долучитися до обговорення

Однією з наших ключових цінностей є ПОВАГА. Зазвичай це поняття розкривається (вживається) там, де відбувається партнерська взаємодія або під час комунікацій між людьми. Якщо поглянути на етимологію самого слова «повага», то можна побачити, що це «те що має вагу, значущість».

У суспільстві Повага може стати тим благодатним грунтом, на якому проросте щастя кожного окремо та всіх разом, але є деякі перекоси установок чи стереотипів , які заважають звершенню цього. Ось один із них: у кожної людини є знання, досвід, пройдений шлях, які ми можемо знати чи не знати, але ж і знецінювати через це їх теж не повинні.

Коли ми вміємо ціннісно, з повагою ставитися до власних досягнень та здобутків, то ми і до інших не будемо застосовувати оцінкові судження або взагалі знецінення. Адже саме це лежить в основі Поваги - уміння бачити в іншому його людську гідність, унікальність навіть там, де він сам її можливо забув.


Повага - це те, чого так бракує сьогодні і в звичайному спілкуванні, і в службових стосунках, і в сім’ї і соціумі загалом. Про повагу весь час говорять, усі про неї ніби все знають і навіть стверджують, що саме так живуть. А чому ж тоді так часто в житті люди скаржаться на зневагу та ворожість один до одного? Поважати інших не на словах, а в дії– це пам’ятати про їх потреби та почуття під час своїх слів та вчинків.

Взагалі, Повага споріднена з прийняттям людини цілісною, «без умов», без відповідності нашим очікуванням, просто через те, що вона сама по собі вже є Цінністю. І саме у такій парадигмі ми взаємозбагачуємося, торкаючись один одного у партнерстві.


Академія професійного розвитку прагне створювати такі умови, де кожен учасник процесу має можливість відчути свою значущість та вагомість. Ми поважаємо думки та ідеї інших, ми транслюємо це, бо самі поважаємо себе та справу, якій служимо та творимо.

Як продемонструвати Повагу?


13 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments


bottom of page