top of page
Фото автораАкадемія професійного розвитку

ПРО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Оновлено: 12 лист. 2021 р.

Ми продовжуємо роздуми та обговорення ключових принципів, покладених в основу діяльності Академії професійного розвитку. Сьогодні я розмірковую щодо ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ.

Синонімами ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ називають надійність, обов’язковість, дорослість, зрілість, серйозність, слухняність, твердість, стабільність та інше. Не менш важливим є і те як, за рахунок чого і ким досягається ця відповідність.


Якщо ми говоримо про ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ, яка ґрунтується на балансі заохочень-покарань, чи просто покарань, то це історія, яка немає нічого спільного з цінностями А-Про. Як не можна примусово зробити людину щасливою, так не можна примусити її бути відповідальною. Слухняною, покірною – так, але не відповідальною.


Для нас ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ це виключно добровільність і свідомість. Це - вибір. Це цінність, яка дозволяє рухатися далі, планувати і реалізовувати, розподіляти обов’язки і об’єднувати зусилля та ідеї, досягати синергії.


ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ перестає бути примусом, коли очікування по відношенню до нас і наші очікування по відношенню до інших співпадають. Тобто, ми робимо все те, що від нас чекають. Натомість ми і отримуємо все, чи майже все, на що розраховували. Питання за малим. Як досягти цього ідеалу?

10 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

コメント


bottom of page